top of page

Els casals van destinats als infants d’entre 3 i 12 anys. Són una opció atractiva i alternativa a les primeres setmanes de vacances escolars d’estiu o d’hivern, entenent que aquests dies han de ser un temps de descans merescut i, a la vegada, de lleure, esbarjo i diversió.

La finalitat és doble:

1- donar respostes a es necessitats específiques que tenen les famílies amb fills en edat escolar

2- oferir als infants una activitat de lleure basada en projecte educatiu integral,  els qual  s’organitza a partir d’uns objectius generals i específics així com d’unes activitats que els permetin tenir un clima de diversió i d’aprenentatge. Sempre amb continuïtat i coherència amb el projecte educatiu de l’escola.

Per a fer-ho, és imprescindible la col·laboració amb l’AMPA de l’escola, i concretament amb la comissió que els representa; creant així un treball en xarxa per establir els objectius bàsics per millorar la qualitat de l’activitat, i establir prioritats pensades per als nens de l’escola que són els veritables protagonistes de l’experiència.

Un casal d’estiu/vacances ha de ser divertit, únic, extraordinari, emocionant , i sobretot ple d’activitats d’aprenentatge basades en uns valors emmarcats dins de l’àmbit del món lleure. Per tant, totes i cadascuna de les activitats organitzades i planificades (que n’han de ser moltes i de caire molt diferent) han de permetre als infants a créixer, descobrir, compartir i aprendre d’una manera lúdica i divertida. A més de poder-les gaudir i viure-les dins d’un clima de convivència, respecte, tolerància…

 

CENTRE D’INTERÈS I EIX MOTIVADOR

Treballem a partir d’un centre d’interès que és una base temàtica al voltant del qual giren les activitats, sortides, ...

És una forma de treballar que aposta per dotar continguts a les activitats, per estimular la imaginació i la creativitat del infant; i que ens permet treballar amb profunditat els valors de respecte, confiança, acceptació... A més a més, també afavoreix l’educació integral del nen: és a dir, des de totes les disciplines (coneixement de l’entorn, educació musical, llenguatge visual i plàstic, folkore, llenguatge corporal, etc….) es treballa per a la persona.

Hem de tenir present que treballar a través d’un centre d’interès permet a l’infant progressar a nivell cognitiu i psicomotriu ja que es basa en l’observació i en l’experimentació.

A banda del centre d’interès també utilitzem un eix d’animació, és a dir, un fil conductor que motivi a l’infant i l’estimuli. Que anirà proposant reptes a mesura que avancin les setmanes, que se’ls apareixerà per explicar activitats, proposar reptes...


Tenim una gran oferta de temàtiques que, en consens amb l’AMPA, poden ser d’immediata aplicació en un grup de nens.

CASAL d'ESTIU

CASALS de NADAL i SETMANA SANTA

bottom of page